Op 29 november organiseerden roadmap 4 en roadmap 5 samen een workshop in Utrecht. Met deelnemers van onder andere de TU Delft, de NCOI, Omgevingsdiensten, Deltalinqs en Sitech gingen we een middag met elkaar aan de slag, om van elkaar te leren over veiligheidsopleidingen bij (petro)chemieclusters. 

Deltalinqs, Chemelot en de Votob Academy verzorgden een drietal presentaties waarin zij ingingen op de verschillende opleidingen die zij aanbieden en hoe deze zich over de jaren hebben ontwikkeld. De presentaties leverde nuttige en interessante discussies op! 

Daarop werd aan het einde van de workshop dan ook besloten om het geheel een vervolg te geven. En dat vervolg komt eraan op woensdag 1 april! Tijdens deze workshop ligt de focus meer op de behoefte vanuit bedrijven. We gaan aan de slag met het invullen van een aanbod- en behoefte-matrix en gaan op zoek naar de gaten in deze matrix.
Daarnaast gaan we ook juist op zoek naar synergiën en hoe we deze kunnen vergroten. Op deze manier willen we erachter komen welke opleidingen samen zouden kunnen optrekken, bijvoorbeeld per bedrijf, per cluster, per regio of wellicht nationaal. Tevens willen we de kwaliteit van de opleidingen nagaan en zien of er behoefte is aan kwaliteitsverbetering.

Vanuit het DV2030 netwerk zullen de uitnodigingen voor deze workshop binnenkort worden verstuurd. 

Leest u dit en zou u mee willen doen/mee willen denken? Neem dan vooral contact op! U kunt Sarah Janse of Els Rutten van roadmap 4 en roadmap 5 bereiken via sarah.janse@minienw.nl of els.rutten@minienw.nl.