Op 10 oktober jl. vond bij de TU Delft het mini-symposium ‘De Kracht van Taal’ plaats. Dit mini-symposium werd georganiseerd door Rob Geerts en Jan Heitink, twee van de winnaars van de DV2030- en Veiligheid Voorop-essaywedstrijd van 2018! In totaal werden er drie winnaars van de essaywedstrijd benoemd. Die kregen allen een bedrag van 25.000 Euro tot hun beschikking, dat ze konden gebruiken om bij te dragen aan het doel van het programma DV2030: het veiliger maken van de (petro)chemische sector.

Rob en Jan besloten daartoe tot het organiseren van het mini-symposium met als thema ‘de Kracht van Taal’, wat tevens het thema van hun essay was (klik hier voor het essay). Het mini-symposium had een Socratische dialoog als opzet, waarbij een aantal sprekers een verhaal vertelde en vervolgens werd bevraagd door een viertal panelleden. Er werd gesproken over het taalgebruik van de risicoleider, ongewenste boodschappen, het verschil tussen theorie en praktijk en de stilzwijgende werking van woorden. De mensen in de zaal kwamen uit industrie, wetenschap en overheid: het was dus een mooie mix van mensen zoals we die bij programma Duurzame Veiligheid 2030 graag zien!

De top 10 beste essays zijn in een mooie bundel samengevoegd, die tijdens het mini-symposium werd uitgereikt aan Roald Lapperre (directeur-generaal Milieu en Internationaal). Roald kreeg de bundel uitgereikt van de nieuwe directeur van de VNCI, Manon Bloemer. Hij nam de zaal in een slotspeech mee in het verhaal van het programma en gaf een mooie inkijk naar 2020, het jaar waarin de Safety Delta Nederland zal worden gelanceerd!